Volwassenen

Mijn Bib

Mijn Bib

Hoe maak ik een profiel aan?

Jouw 'Mijn Bib'-account is de toegangsport tot alle digitale diensten van de bib. Je hebt dit onder meer nodig om te zien wat er allemaal op je kaart staat, om de uitleentermijn van materialen te verlengen, om boeken te reserveren, om e-boeken te lenen en voor nog zoveel meer.

Lees hier bij de veel gestelde vragen hoe je een profiel aanmaakt.

E-boeken

E-boeken

Leen gratis e-boeken

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Bib aan huis

Bib aan huis

De bib komt naar je toe

In Damme is er ook ‘Bib aan huis’. De extra dienstverlening is bedoeld voor alle Dammenaren die om welke reden ook, aan huis zijn gebonden.

De speciale en persoonlijke service richt zich op ouderen, andersvaliden, langdurig zieken of andere personen die in Damme wonen en zich niet zelfstandig naar de bibliotheek kunnen verplaatsen.

Boekenruilkastjes

Boekenruilkastje

De bib is overal

De boekenruilkastjes van de bib vind je op volgende locaties: Hovingenlaan Sijsele, Stationsstraat Sijsele, Cultuurfabriek Sijsele, Schrammolenstraat Moerkerke (bij De Ark), Lapscheure: schuin over de kerk, Eienbroekstraat Oostkerke.

Groteletterboeken

Grootletterboeken

Voor als de letters te klein worden

Groteletterboeken zijn speciale boeken met extra grote letters, bedoeld voor wie moeilijk kleine letters kan lezen. In de collectie van de bibliotheek zitten zowel romantische verhalen, thrillers, streekromans en literatuur.

Luisterboeken

Luisterpuntbib

Voor mensen met een leesbeperking

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Ben je blind of slechtziend, heb je dyslexie of kan je door een fysieke beperking geen gewone boeken lezen, dan kan je (kosteloos) Daisy-luisterboeken lenen.

De Leesclub

De belofte

Elk seizoen 5 boeiende boeken

Het Davidsfonds en Markant organiseren al vele jaren in de bibliotheek de 'Leesclub'. Lezende boekenliefhebbers komen samen om van gedachten te wisselen over een vooraf gelezen boek. De begeleidster is Carine Slabbinck.

De leesclub komt voortaan samen op vrijdagmorgen. Eerst is er een kopje koffie, wat later een glaasje wijn als aperitief.

Meer info over de Leesclub

Bijen- en poëzietuin

Bloemen

Onthaasten

Onze bijen- en poëzietuin is dagelijks toegankelijk. De bijentuin is 2019 verkozen tot mooiste bijentuin van Vlaanderen

Kom genieten van de wisselende poëzie in de tuin, lees een boek op een unieke 'boombank' of gebruik je picknick op een unieke picknicktafel.

De bijen- en poëzietuin: de perfecte plek om even te onthaasten!