Een nieuw bibliotheeksysteem: WISE

De bibliotheek van Damme is overgestapt op een nieuw bibliotheeksysteem: Wise.

Wise

Wat wijzigt er voor jou?

Voor jou als lener verandert er bijna niets. Het is de software achter de schermen die verandert. Hou bij de opstart rekening met een eventuele wachttijd aan de infobalie. De bibliotheekmedewerkers moeten het nieuwe systeem nog in de vingers krijgen.

Wat er wel wijzigt is het registreren van verlengingen. Je kan de uitleenperiode éénmaal verlengen en dit voor een periode van 4 weken. Het systeem telt 28 dagen bij op het moment dat je verlengt. Verleng de uitleenperiode van je materialen dus niet te snel.

voorbeeld:

Je leent tien boeken uit op 2 mei met vervaldatum 30 mei.
* Je verlengt de uitleenperiode op 4 mei, dan krijg je 28 dagen bij vanaf 4 mei, dus moet je inleveren op 1 juni. Je krijgt dus maar 1 dag extra en je kan voor deze tien boeken geen verlenging meer registreren.
* Je verlengt de uitleenperiode op 29 mei, dan krijg je 28 dagen bij vanaf 29 mei, dus moet je inleveren op 26 juni. Je krijgt dus bijna 4 weken extra.
Registreer de verlenging dus niet te snel.

Verlenging van de uitleentermijn is mogelijk op voorwaarde dat de materialen niet door een andere gebruiker gereserveerd zijn.