Klas & school

Klaspas

Lenen voor klasgebruik

Heb je nog geen klaspas? Vraag die dan vlug aan in de bibliotheek. Met een klaspas kan je (los van het klassikaal ontlenen) 1 boek per leerling lenen. Als leerkracht mag je ook nog eens 5 materialen ontlenen in het kader van de lessen. Alles mag je 4 weken bijhouden.

De klaspas is een persoonlijke kaart. Als je de materialen te laat inlevert rekenen we telaatgeld aan.

Klassikaal ontlenen

Klas

Als je met de leerlingen boeken komt kiezen

Met de hele klas naar de bib komen is leuk! De kinderen leren de bib anders kennen. Heb je interesse om met de klas naar de bib te komen? Geef gerust een seintje, dan bekijken we samen hoe dat kan. Met de klas ben je bij ons ook welkom buiten de openingsuren (op afspraak).

Bibbezoek op maat

Bibbezoek

Geleid bezoek

Wij zorgen voor een geleid bibliotheekbezoek aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Op het programma onder meer: een rondleiding, uitleg bij de plaatsing van de boeken en over de werking van de catalogus.

Mail gerust voor een afspraak.

Lerarenkaart

Lerarenkaart

Af te halen in de bib

De lerarenkaart is een gepersonaliseerde beroepskaart waarmee onderwijsprofessionals recht hebben op tal van permanente en tijdelijke voordelen of korting.

De lerarenkaart wordt elk jaar opnieuw afgeleverd, ofwel bij je thuis als je geabonneerd bent op het tijdschrift Klasse ofwel in de openbare bibliotheek van jouw woonplaats als je geen abonnement neemt op Klasse.

Kamishibai-vertelplaten

Kamishibai

De magie van het kleine theater

Kamishibai is een unieke werkvorm om in de klas op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag te gaan rond taal en leesbevordering. De magie van het kleine theater, de fascinerende wereld van verhalen en het visuele van de tekeningen vergroten de betrokkenheid van de kinderen.