Boek
Nederlands

Leven voor gevorderden

+1
Leven voor gevorderden
×
Leven voor gevorderden Leven voor gevorderden

Leven voor gevorderden

Genre:
Persoonlijke verhalen en anekdotes over ouder worden.
Onderwerp
Ouderen
Titel
Leven voor gevorderden
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2023
177 p.
ISBN
9789493304529 (paperback)

Besprekingen

Een bundeling verhalen over ouder worden. De auteur deelt anekdotes en inzichten over zaken die een gevorderde leeftijd met zich meebrengt. Ze vertelt hoe het leven eruitziet als je oud bent, over relaties en seks, vriendschap en onmin, en ook over praktische aangelegenheden zoals een scootmobiel. Vlot, toegankelijk en met humor geschreven. Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 1950) is een bekende schrijver en columnist. In meer dan dertig jaar tijd schiep ze een populair oeuvre over amoureuze perikelen, romantisch onvermogen, liefhebben en seks.

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskamp Sobibór omgekomen. De ouders van haar vader zijn in 1943 naar Kamp Westerbork afgevoerd, maar hebben de oorlog overleefd. Hun vaders, Kroonenbergs overgrootvaders, zijn voor de oorlog overleden, maar hun moeders zijn in concentratiekamp Auschwitz vermoord. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt. De geoloog Salomon Kroonenberg is een oom van haar.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar oude…Lees verder op Wikipedia