Boek
Nederlands

Life on our planet : over leven op onze aarde

Tom Fletcher (auteur)
+1
Life on our planet : over leven op onze aarde
×
Life on our planet : over leven op onze aarde Life on our planet : over leven op onze aarde

Life on our planet : over leven op onze aarde

Beschrijving van de geschiedenis van het leven op aarde. Met kleurenfoto’s en -illustraties.
Titel
Life on our planet : over leven op onze aarde
Auteur
Tom Fletcher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life on our planet
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2023
311 p. : ill.
Aantekening
Dit boek is gepubliceerd bij de televisieserie Life on Our Planet, voor het eerst door Netflix uitgezonden in 2023
ISBN
9789464042436 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de aarde en evolutie. Het vertelt het verhaal van de overlevingsstrijd van leven op aarde. Aan bod komen prehistorische onderwaterwerelden, het eerste voorzichtige plantenleven op het vaste land, de opkomst en ondergang van de dinosauriërs, de verwoestingen die de laatste ijstijd aanrichtte en de vernietigende invloed van de moderne mens. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige Netflix-serie. Het boek bevat ook informatie over de productie van deze serie, die wetenschappelijk werd onderbouwd door Bristol University, Leicester University en Yale. Helder en relatief toegankelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp. Met veel grote kleurenfoto’s en -illustraties. Tom Fletcher is paleontoloog en senior researcher bij productiemaatschappij Silverback Films. Hij studeerde in Bristol en Leeds (VK) en doet onderzoek aan de Universiteit van Leicester, onder meer naar fossiele en levende vissen zoals haaien.

Over Tom Fletcher

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Saaaandra

Thomas Michael (Tom) Fletcher (Harrow (Groot-Londen), 17 juli 1985) is een Engelse zanger, gitarist en componist. Hij is de oprichter van McFly en is daar ook een van de leadzangers en gitaristen. De andere bandleden van McFly zijn Danny Jones, Dougie Poynter en Harry Judd. De band is doorgebroken nadat hij in het voorprogramma zat van Busted. Fletcher heeft tien nummer 1-hits geschreven, waarvan er drie voor Busted waren en de overige zeven van McFly. Fletcher heeft ook het grootste deel van de liedjes van McFly geschreven.

McFly

Fletcher zette McFly op, samen met Danny Jones, nadat beiden elkaar ontmoetten op een auditie voor een nieuwe band (V). Eerder was Fletcher afgewezen voor Busted, hoewel hij aanvankelijk lid was. Hij werd na ongeveer 48 uur opgebeld, dat men het toch beter vond om met drie jongens een band op te zetten. Fletcher en Jones besloten samen te gaan schrijven en met de hulp van James Bourne van Busted schreven ze …Lees verder op Wikipedia