Boek
Nederlands

Maar de leeuw was er niet

Stefan Boonen (auteur), Federico Appel (illustrator)
+1
Maar de leeuw was er niet
×
Maar de leeuw was er niet Maar de leeuw was er niet
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jongen en zijn vader gaan naar huis na hun uitstapje naar de dierentuin. Papa probeert de sfeer erin te houden, maar zijn zoontje houdt vol: de leeuw was er niet. Zie je op de bus, of op het fietspad de dieren die zij niet zien? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Maar de leeuw was er niet
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Federico Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789462917385 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek met een repeteerverhaal over een jongen en zijn vader die naar de dierentuin gaan, waar de leeuw ontbreekt. De jongen en zijn vader keren terug van een uitstapje naar de dierentuin. Ondanks de pogingen van vader om de sfeer positief te houden, blijft de jongen teleurgesteld omdat de leeuw er niet was. Het boek speelt met de verwachtingen en de fantasie van de lezer, waarbij tekst en beeld elk een net iets ander verhaal vertellen. In opgewekte stijl geschreven. Met artistieke en fantasierijke, paginagrote prenten in kleur. Vanaf ca. 4 jaar. Stefan Boonen (Hamont-Achel, 1966) is een zeer bekende Belgische schrijver, uitvoerend kunstenaar en maker. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia