Boek
Nederlands
In vroeg 20e-eeuws België sluit een jonge vrouw een verstandshuwelijk met een jeugdvriend om te kunnen werken als dierenarts. Wanneer hij na de Eerste Wereldoorlog vertrekt, gaat ze naar Berlijn om haar werk voort te zetten.
Onderwerp
Dierenartsen
Titel
Grote dromen
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Grosse Träume
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2022
542 p.
ISBN
9789026161230 (paperback)

Besprekingen

Een lijvige (542 blz.) roman over liefde en geschiedenis. Het boek volgt het verhaal van Nellie, een vrouw die wil studeren als dierenarts. Omdat dit voor vrouwen niet mogelijk is aan het begin van de 20e eeuw, sluit ze een verstandshuwelijk met haar jeugdvriend Philipp De Groot. Samen kunnen ze de dierenartspraktijk van haar vader overnemen, terwijl Philipp zich kan richten op zijn liefde voor muziek. Philipp krijgt na de Eerste Wereldoorlog de kans om van muziek zijn beroep te maken en verdwijnt uit Nellies leven. Met collega Maria reist Nellie naar Berlijn en begint er een dierenartspraktijk. Maar het verleden laat haar niet gemakkelijk los. Het boek is in zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Sarah Lark (Bochum, 1958) is een internationaal bekende Duitse schrijver en jeugdauteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen werd …Lees verder op Wikipedia