Boek
Meertalig

Brugge ongezien : insolite-unseen

Nico Blontrock (auteur), Rudy De Nolf (fotograaf), Chris Weymeis (auteur)

Brugge ongezien, invisible, unseen is samengesteld door drie eminente Bruggekenners Nico Blontrock, Rudy De Nolf en Chris Weymeis. Ze ontsluiten deuren die voor het gewone publiek gesloten blijven. Plekken waar iedereen aan voorbijloopt zonder te beseffen welke merkwaardige zaken en verhalen er achter de stille gevels te ontdekken zijn.

Wist u bijvoorbeeld dat er voor de Tweede W

Onderwerp
Brugge ; gidsen
Extra onderwerp
Brugensia, Brugse auteurs
Titel
Brugge ongezien : insolite-unseen
Auteur
Nico Blontrock Chris Weymeis
Fotograaf
Rudy De Nolf
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels, Frans
Parallelle titel
Brugge ongezien
Uitgever
Linden: De Boekenmaker, © 2022
176 p. : ill.
Aantekening
Variante titel ontleend aan omslag
ISBN
9789464364446 (hardback)

Over Nico Blontrock

Nico Blontrock (Brugge, 1 maart 1963) is een voormalige Belgische journalist, radiofiguur en auteur, die vooral in zijn eigen provincie, West-Vlaanderen, actief was. Vanaf 1 januari 2019 werd hij schepen van Brugge, met de bevoegdheid cultuur.

Media

Zijn eerste journalistieke stappen zette Blontrock in het persbureau van Filip Van Belle in Brugge. In de jaren 80 werd hij door zijn werk bij de Brugse zender VBRO in Brugge bekend onder zijn pseudoniem Erik Deboodt, en met zijn uitspraak "Deboodt, met dt". Men verzorgde toen onder meer het West-Vlaamse nieuws voor de openbare omroep VRT, waardoor Blontrock in contact kwam met deze omroep. Na een tussenstap bij de toenmalige Nachtradio, stond hij mee aan de wieg van de nieuwe VRT-radiozender Radio Donna. Nadien maakte hij als presentator de overstap naar Radio 2 West-Vlaanderen, waar hij onder meer het ochtendblok presenteerde. Hij bleef dit doen tot zijn overstap naar de politie…Lees verder op Wikipedia