Boek
Nederlands

Wat we niet zeggen

Nadine Swagerman (auteur)
+1
Wat we niet zeggen
×
Wat we niet zeggen Wat we niet zeggen

Wat we niet zeggen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na het overlijden van zijn vader verhuist Tobias (17) met zijn moeder en zusje naar de andere kant van het land. Daar valt hij voor de aantrekkelijke Jones, maar Tobias' nieuwe vrienden waarschuwen hem dat hij beter bij Jones uit de buurt kan blijven. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Wat we niet zeggen
Auteur
Nadine Swagerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
116 p.
ISBN
9789020609721 (hardback)

Besprekingen

Een spannende en aangrijpende jeugdroman over eenzaamheid en verlies, maar ook over nieuwe kansen, vriendschappen en het vinden van je eigen identiteit. Na het overlijden van zijn vader verhuist Tobias met zijn moeder en zijn jongere zusje naar de andere kant van het land. Daar ontmoet hij Jones, een aantrekkelijke jongen op wie hij direct een oogje krijgt. Zijn nieuwe vrienden waarschuwen hem echter dat hij beter bij Jones uit de buurt kan blijven. Tobias weet niet wat hij moet geloven. Hij wil graag op zijn eigen gevoel afgaan, maar zijn nieuwsgierigheid wint het toch. En dat terwijl hij zelf ook een groot geheim met zich meedraagt…‘Wat we niet zeggen’ is in een vlotte, hedendaagse stijl geschreven vanuit het perspectief van Tobias. Voor liefhebbers van psychologische coming of age-verhalen vanaf ca. 14 jaar. Nadine Swagerman (1989) is een Nederlandse auteur van met name verhalen voor jongvolwassenen.

Over Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (Medemblik, 31 juli 1989) is een Nederlandse auteur van met name verhalen voor jongvolwassenen.

Biografie

Swagerman debuteerde in 2018 met de Young Adult-thriller Eén waarheid, waarin de 18-jarige Laura na een avondje uit thuiskomt en haar beide ouders vermoord aantreft. Het eerste exemplaar van dit boek overhandigde ze aan 'de heldin van haar jeugd' Carry Slee. Met haar debuut won Swagerman in juni 2019 de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Haar debuut stond daarnaast op de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2019. In maart 2020 verscheen haar tweede YA-thriller Maar ik ben jou niet als onderdeel van de Kluitman-novellelijn. Op 14 februari 2022 verscheen Swagermans derde boek Aan de andere kant van geluk. Deze YA-roman over liefde, rouw en vriendschap raakte in opspraak nadat het boek opgenomen werd in een Nederlandse YA-boekenbox, omdat er mensen waren die vonden dat een LHBTI+-boek daar …Lees verder op Wikipedia