Boek
Nederlands

Actie! : natuur voor coole kikkers

Michael Cox (auteur)
+1
Actie! : natuur voor coole kikkers
×
Actie! : natuur voor coole kikkers Actie! : natuur voor coole kikkers

Actie! : natuur voor coole kikkers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe tover een bos paardenbloemen om in een stuiterbal? Hoe laat je een tomaat groeien in een fles? En hoe bouw je een doolhof voor pissebedden? 365 natuurlijke activiteiten en projecten.
Titel
Actie! : natuur voor coole kikkers
Auteur
Michael Cox (jeugdauteur (non-fictie))
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wild things to do with woodlice
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Tirion, 2012
192 p. : ill.
ISBN
9789052108681 (paperback)

Besprekingen

De actie spat van deze natuurpaperback af. Na een eenvoudige, beknopte inleiding en wat algemene tips barst het los. Allerlei proefjes, weetjes, feitjes, acties worden beschreven – op een dusdanige manier die de jonge natuuronderzoeker uitnodigt om ‘aan het werk te gaan’. De acties (een jaar lang - eentje voor iedere dag) zijn verdeeld in subthema’s, o.a. met vogels, in de nacht, met mieren, met bomen, aan het strand en met pissebedden. De acties zijn zeer divers: van spoorzoeken tot koperwieken spotten, van een sieraad maken van zeemeermintranen tot een eigen regenmeter maken en van een laarsschraapseltuin maken tot een vlinder bij de neus nemen. De meeste acties zijn uit te voeren zonder al te veel voorbereiding en zonder al te veel materialen. Benodigde materialen zijn niet altijd ‘vanzelf’ voorhanden. Afgesloten wordt met een natuurquiz, verwijzingen naar natuurorganisaties, websites en boeken, een verklarende woordenlijst en een uitgebreid register. Rijke uitgave die opvalt door …Lees verder

Over Michael Cox

Michael Andrew Cox (25 oktober 1948 - 31 maart 2009) was een Engels biograaf en romanschrijver.

Cox was afkomstig uit Northamptonshire. Na zijn studie aan de Universiteit van Cambridge nam hij twee albums en enkele singles op bij EMI onder het pseudoniem "Matthew Ellis" en een album als "Obie Clayton" bij DJM Records. In 1989 werd hij uitgever bij Oxford University Press. In 1983 publiceerde hij zijn eerste boek, een biografie van de mediëvist M.R. James, die vooral naam gemaakt had als schrijver van spookverhalen. Nadien volgden nog een aantal boeken over spoken. In 1991 gaf hij A Dictionary of Writers and their Works uit en in 2002 The Oxford Chronology of English Literature, een bibliografie met 30.000 werken van 4000 auteurs van 1474 tot 2000. Zijn eerste roman The Meaning of Night uit 2006 werd onmiddellijk een bestseller. Hij leed verschillende jaren aan kanker en overleed in maart 2009.

Externe linksLees verder op Wikipedia