Boek
Nederlands

Fabulant : de duistere koningin

Marloes Kemming (auteur), Kristel Steenbergen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Een magisch avontuur vol nieuwe werelden, wonderlijke wezens, vriendschap en heldenmoed. Voor lezers die houden van Harry Potter, Het Oneindige Verhaal en Alice in Wonderland.

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groo

Titel
Fabulant : de duistere koningin
Auteur
Marloes Kemming
Illustrator
Kristel Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2022
223 p.
ISBN
9789048866366 (hardback)

Over Marloes Kemming

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PaDeBos

Marloes Kemming (Druten, 1983) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en schrijver van verhalen voor kinderen. Daarnaast is ze parttime werkzaam als communicatieadviseur.

Biografie

Kemming studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en beeldende kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na haar studie reisde ze drie jaar lang solo de wereld rond, waarna ze zich vestigde in Amsterdam. Marloes was writer in residence in Shakespeare and Company in Parijs en op Ruigoord. Kemming debuteerde in 2015 met een roman voor volwassenen, Het kleine leven van Norbert Jones. Hiermee won ze de Coffeecompany Book Award. Kemming schrijft verder jeugdliteratuur, zoals prentenboeken, gestreepte boekjes en korte verhalen voor kinderen. Fabulant(2022) is haar eerste boek voor kinderen van 10+. Daarnaast schrijft ze over reizen en eten, onder andere voor Bouillon Magazine.

Lees verder op Wikipedia