Moord op hole vier

Jan Smets (auteur)

Moord op hole vier

In de reeks:
Genre:
Een inspecteur van politie in Gent krijgt tijdens een hittegolf te maken met een moordenaar die slachtoffers achterlaat met een golfbal in de mond.
Titel
Moord op hole vier
Auteur
Jan Smets
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
237 p.
ISBN
9789463832830 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een detective van Jan Smets over moord, vermissing, en politiezaken. Het boek volgt het verhaal van de Gentse politieinspecteur Steve Stern en begint wanneer een gerenommeerd psychiater dood wordt gevonden op een golfterrein met een golfbal in de mond. Later wordt er nog een slachtoffer op dezelfde manier gevonden. De druk loopt op voor inspecteur Stern en dan verdwijnt ook zijn collega Lara Colman plotseling. Het boek speelt zich af tijdens een hittegolf en de Gentse Feesten. 'Moord op hole vier' is in een prettige, ongecompliceerde stijl geschreven en zal een breed publiek van thriller- en detectivelezers aanspreken. Jan Smets (Gent, 1951) is (onder andere) schrijver, politicus, econoom en bankier.

Over Jan Smets

Jan Marcel Frans, baron Smets (Gent, 2 januari 1951) zetelde vanaf 11 maart 2015 tot 2 januari 2019 als gouverneur van de Nationale Bank van België. Hij was voordien kabinetschef van onder meer de premiers Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene en directeur van de Nationale Bank. Hij wordt gerekend als een ambtenaar met CD&V-signatuur.

Biografie

Smets is in 1972 afgestudeerd als licentiaat in de economische wetenschappen (RUG) waarna hij ging werken voor het Departement Studiën van de Nationale Bank. Hij werd in 1982 aangetrokken als expert bij de Commissies “Inflatie” en “Concurrentievermogen” van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven en een jaar later afgevaardigd als Belgisch expert bij de EG‑werkgroep over het monetair beleid, werkend in opdracht van het Comité der Gouverneurs van de Centrale Banken van de Europese Economische Gemeenschap. In 1986 wordt hij benoemd tot voorzitter van de Belgische Indexcommissie, een positie…Lees verder op Wikipedia