Boek
Nederlands

Een schone bijzaak

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Dankzij de bijen van imker Isabel ontdekken Benjamin en Keetje dat er iets niet pluis is: de lucht is vervuild. Ze gaan uitzoeken hoe dat zit. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Een schone bijzaak
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Operazione aria pulita
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
117 p. : ill.
ISBN
9789464291896 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam kinderboek over bijen en het milieu. Dankzij de bijen van imker Isabel ontdekken Benjamin en Keetje dat er iets niet pluis is: de lucht is vervuild. Ze gaan kijken bij de biologische boerderij naast die van Isabel. Het blijkt dat ze zich daar met heel andere dingen bezighouden dan met de natuur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Doen voor groen’. In deze serie geven de Stiltons en hun vrienden het goede voorbeeld. Levendig en kleurrijk geïllustreerd, met speelse opmaak. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties