Boek
Nederlands

Waar is Winter?

Gerda Dendooven (auteur)
+1
Waar is Winter?
×
Waar is Winter? Waar is Winter?

Waar is Winter?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als het op een dag in december heeft gesneeuwd, maken Pip en Mika een sneeuwkind dat onverwacht tot leven komt. Pip en Mika proberen goed voor Winter te zorgen, maar hoe moet dat als de dagen warmer worden? Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
winter, seizoenen
Titel
Waar is Winter? / [tekst en illustraties] Gerda Dendooven
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em Querido's Uitgeverij, 2023
[42] p. : ill.
ISBN
9789045129709 (hardback)

Besprekingen

Een warm winters prentenboek over de geboorte van een sneeuwkind. Als het op een dag in december heeft gesneeuwd, stormt groot en klein naar buiten. In elke tuin groeit al snel een sneeuwpop, maar Pip en Mika maken een sneeuwkínd. Dan gebeurt iets vreemds: uit het mondje van het sneeuwkind kringelt adem. Het kind van ijs en sneeuw leeft. Het is een wezentje dat lacht en rent en heel goed sneeuwballen kan maken. Maar waar moet Winter slapen? Mag het wel warme chocolademelk drinken? En wat als het lente wordt? In zachte, beeldende stijl geschreven. Met kunstzinnige illustraties in aquarelstijl met een speelse toets. Vanaf ca. 6 jaar. Gerda Dendooven (1962) is een bekende Belgische auteur, acteur, dramaturg en illustrator. Ze schreef vele boeken. Haar werk won o.m. de Woutertje Pieterse Prijs en de Zilveren Penseel.

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia