Boek
Nederlands

Henriëtte en de kater

Gerard van Gemert (auteur), Rudi Jonker (illustrator)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de ouders van Henriëtte gearresteerd. Haar vader geeft haar een opdracht waarmee ze levens kan redden. Samen met Don, de rode kater, probeert Henriëtte de nazi’s af te leiden. Met stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Henriëtte en de kater
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Rudi Jonker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
64 p. : ill.
ISBN
9789044847123 (hardback)

Besprekingen

Een spannende jeugdroman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Henriëtte is getuige van de arrestatie van haar ouders. Op het laatst mogelijke moment krijgt ze van haar vader een opdracht die ervoor kan zorgen dat levens gered kunnen worden. Henriëtte staat er bijna helemaal alleen voor; ze heeft alleen haar rode kater Don. Met gevaar voor eigen leven probeert ze de nazi’s op het verkeerde spoor te zetten. Vlot en spannend geschreven. Met bladvullende, stripachtige kleurenillustraties. Geschikt voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 7 jaar.Gerard van Gemert (Weesp, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Kleine helden van toen'*.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia