Boek
Nederlands

Armada

Ernest Cline (auteur), Ralph van der Aa (vertaler)
Een jongen die vaak computergames speelt, moet zijn kennis onverwacht gebruiken tegen een buitenaardse invasie.
Onderwerp
Nerds, Games
Titel
Armada
Auteur
Ernest Cline
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Armada
Uitgever
Amsterdam: Q, 2016
385 p.
ISBN
9789021401638 (paperback)

Besprekingen

Al in de eerste zin van dit verhaal ziet Zack Lightman in het echt een ruimteschip dat hij voorheen alleen in zijn favoriete computerspel had gezien. Vervolgens neemt schrijver Cline de tijd om de hoofdpersoon op te bouwen. De impact die de dood van zijn vader had, toen hij zelf nog een baby was, is duidelijk voelbaar. Zijn liefde voor sciencefictionfilms en -games zal een grote groep (jongere) lezers zeker aanspreken en wanneer de buitenaardse wezens uit het computerspel waar hij zo goed in is echt blijken te zijn, gaat het verhaaltempo omhoog. Spetterende actiescènes met ruimtegevechten die filmisch zijn beschreven, houden de lezer in zijn greep en een paar sterke plottwists tillen het simpele gegeven boven de middelmaat uit. Cline weet hoe hij vakkundig het verhaal moet opbouwen, waarbij hij onbeschaamd leent uit de rijke geschiedenis van sciencefiction en er een geheel eigen draai aan geeft. Met een vleugje humor neemt hij zichzelf gelukkig niet al te serieus. De lezer beleeft een…Lees verder

Over Ernest Cline

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Ernest Christy Cline (Ashland, 29 maart 1972) is een Amerikaans schrijver van sciencefictionboeken, spoken word-artiest en scenarioschrijver.

Biografie

Ernest Cline werd geboren in 1972 in Ashland, Ohio als zoon van Faye Imogene (Williams) en Ernest Christy Cline.

In 1996 schreef Cline het scenario van de film Buckaroo Banzai Against the World Crime League, de sequel van de film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Omdat de film flopte en de filmmaatschappij failliet ging, werd deze film nooit uitgebracht maar het scenario werd verspreid via internet en kreeg heel wat aandacht. In 1998 schreef Cline het scenario van Fanboys, uitgebracht in 2009 en ook zijn filmscenario van Thundercade werd in de zomer van 2008 gekocht door Lakeshoure Entertainment.

Van 1997 tot 2001 gaf hij voordrachten van eigen werk op de Austin Poetry Slam-wedstrijde…Lees verder op Wikipedia