Boek
Nederlands

De bloedzomer van 1997

Daniëlle Bakhuis (auteur), Sophie Pluim (illustrator)
+1
De bloedzomer van 1997
×
De bloedzomer van 1997 De bloedzomer van 1997
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
1997. De tieners van Westerdam vrezen voor hun leven als blijkt dat de mysterieuze figuur Dirtbag het op hen heeft voorzien. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De bloedzomer van 1997
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Illustrator
Sophie Pluim
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
140 p. : ill.
ISBN
9789000385522 (hardback)

Besprekingen

Een horrorverhaal over een huiveringwekkende seriemoordenaar. Het is 1997, een jaar waarin nog geen enkele tiener een smartphone heeft. Het is ook het jaar waarin wordt gefluisterd dat de mysterieuze Dirtbag het op de tieners van Westerdam heeft voorzien. Niemand lijkt veilig… Jason, Laura, Alice, Denise, Monica, Edward en Joyce: allemaal zijn ze bang dat zij de volgende zullen zijn. Wie overleeft deze angstaanjagende bloedzomer?‘De bloedzomer van 1997’ is soepel en meeslepend geschreven. Met sfeervolle, griezelige zwart-wittekeningen van Sophie Pluim. Daniëlle Bakhuis (1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan. Voor dappere lezers vanaf ca. 13 jaar.

Over Daniëlle Bakhuis

Roelofje Daniëlle Bakhuis (Almelo, 10 augustus 1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan.

Bibliografie

  • Love & leed (2008)
  • Verliefd van 2 kanten (2009)
  • Verliefd... en nu? (2010)
  • Wraak (2011)
  • Hou me vast (2012)
  • Wat als... (2013)
  • Zes seconden (2014)
  • De eliminatie (2017)
  • De executie (2019)
  • Clownsnacht (2019)
  • Het huis zonder einde (2020)
  • De laatste uren van Josephine Donkers (2021)

Externe links

  • Officiële website van Daniëlle Bakhuis
  • Virtual International Authority File (VIAF): 285033120