Boek
Nederlands

Het is zoeken : de eerste duizend dagen ouderschap in (minstens) evenveel zoektermen

Annelies Moons (auteur)

Het is zoeken : de eerste duizend dagen ouderschap in (minstens) evenveel zoektermen

Persoonlijke verhalen over de eerste duizend dagen van de auteur als ouder, waarin ze uitvoerig gebruikmaakt van Google als haar voornaamste bron van advies.
Onderwerp
Ouderschap, Baby's, Peuters
Titel
Het is zoeken : de eerste duizend dagen ouderschap in (minstens) evenveel zoektermen
Auteur
Annelies Moons
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
327 p.
ISBN
9789463375344 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijk en persoonlijk verslag over ouderschap, onzekerheid en Google. De auteur neemt de lezer mee door haar eerste 1000 dagen als ouder, waarin ze uitvoerig gebruikmaakt van Google als haar voornaamste bron van advies. Haar zoekopdrachten variëren van praktische vragen over voeding en opvoeding tot diepere zorgen over relaties en zelfbeeld. Zo wil ze weten wanneer haar ‘mombrain’ voorbij is, vanaf welke leeftijd haar kindje televisie mag kijken en wat je moet doen als je je ergert aan je partner. Het boek biedt een openhartige en humoristische kijk op het ouderschap, met de conclusie dat ouders uiteindelijk hun eigen weg moeten vinden, ondanks alle informatie die beschikbaar is op het internet. In luchtige, toegankelijke stijl geschreven. Met enkele illustraties. Annelies Moons is een Belgische docent, radio- en podcastmaker en auteur.

Over Annelies Moons

Annelies Moons (Keerbergen, 1989) is een Belgische radiopresentatrice. Ze werkt sinds 2013 voor Radio 1. Eerst presenteerde ze het programma Closing Time Soul, waarna ze vanaf september 2014 een dagelijks programma had onder de titel Monschau. Vanaf september 2015 presenteert Moons het muzikaal avondprogramma Wonderland waarna ze in februari 2018 Culture Club voor haar rekening neemt.

Van begin 2018 tot 2021 runde ze samen met haar man Niels Boutsen (beter bekend als singer-songwriter Stoomboot) de koffiebar buchbar in Antwerpen.

Moons werkte tijdens haar studententijd bij Radio Scorpio in Leuven. Daar begon ze eerst bij de nieuwsdienst, maar al snel stond ze achter de microfoon. Na een tijdje kreeg ze haar eigen programma. Eerst Dafalgan, en toen ook Bookers. In dat laatste legde ze een link tussen haar twee grote liefdes: boeken en muziek.

De nationale zender Studio Brussel pikte Moons op als nieuwe stem …Lees verder op Wikipedia